Followers

Monday, October 29, 2012

time is gold



assalamualaikum.


mase zaman sekolah dulu, selalu merungut hal tak cukup masa. setiap kali cuti sekolah nak abes, baru la terhegeh - hegeh nak buat kerja sekolah, barulah sibuk nak cari buku - buku , satu jam lagi nak gerak balik asrama sibuk cari baju tak jumpe lah... haihh... macam - macam masalah timbul bile buat perangai menhabiskan masa dengan main dan tengok tv je. terlalu suke agaknye buat kerja last minute. (sekarang pun ape kurangnye..same je). :)


dah mencecah umur dewasa ni, kadang - kadang ade la jugak perangai lame datang balik cume beza nye sekarang dah bole berfikir ape yang patut didahulukan dan ape yang tak. dulu, merungut je nak buat semue bende tak sempat. tak siap homework sebab tak sempat. nak makan tak sempat. nak jenguk atok  pn tak sempat. sebenarnye tu semua jadi sebab kite yang pilih. semua manusia di dunia ni dibekalkan 24 jam sehari. tak ada yang terkecuali. so, semuanye bergantung kepada setiap individu untuk menguruskan hari - hari mereka dengan teratur dalam masa 24 jam setiap hari. 


membuang masa ibarat kite membuang emas ke dalam longkang yang busuk. power tak ayat ni? hee.. gune kenderaan canggih macam mana pun, kite tak bole nak kembali ke masa lampau. sebab tu la orang kate, 'time is gold'. nothing is worst than wasted time. it's the one thing you can't get back. so, darlingss, carpe diem, live your life to the fullest because life's too short to wake up in the morning with regrets. 




oh by the way, life's too short to waste time hating anyone. 
spread the love~


thank you for reading . 


2 comments:

ieedaz @ mama_isha said...

Betul tu :-) akak setuju... tp kdg2 akk pun suke gak bertangguh2 ni sbb nyer dulukan benda yg lebih penting hihii then bile dh tertngguh sgt, mula la kelam kabut hihii

aziey nasrudin said...

kann..huhu tu la saye pun.. nak dulukan mane yg penting, tp bile fikir sumenye same penting, tu yg keje xjln, smpai trtangguh~ =_= hehe